Data PDPT Students in Higher Education 2016

How to Search Data PDPT Students in Higher Education, 2016. For those of you who want to find the student data do not have to wonder anymore. Since 2013 the Directorate General of Higher Education has been providing a site where can see your data in the University.

Sites that are addressed in forlap.dikti.go.id is your solution to search the student data. Within the site there are features of the data base that stores all students throughout Indonesia. This feature is called the Higher Education Data Base (PDPT).

In this Higher Education PDPT all data that covered the reporting data submitted by all College each semester. Not only profile universities, lecturers and students, there are also data value every semester which will then be processed and entered into the system SIPKD (Lecturer Career Development Information System) and will influence the future career of a lecturer.

In this article, we will learn about how to find data on the website PDDIKTI Forlap students so that we know if we are registered in PDPT run Higher Education.
How to Find the Latest Student Data

1. Go to site forlap.dikti.go.id

2. Once open, click on the “Search Data”> click “Profile student has” as shown below

3. After the student has entered the Profiles menu, you must fill out the form with the data you want to search.
* College: type the name of the college you want to find the profile of students.
* Program: after choosing a university, usually will appear choice of majors. Choose according to your needs
* Keyword: in this column is filled with the name of the student or the NIM.
* Safety: content with what is stated in the captcha image

4. After clicking Search Students

5. If the data you input is correct, it will display the search results like this

6. Now, click the name of the student to see the profile of Students, History and History Lecture Status His studies like this

If you’ve followed this far means that you should already know how to find data on the site PDDIKTI Forlap student. Then, if the data you are looking for, then it is definitely registered in Higher Education Data Base of Higher Education and is considered as a student in Higher Education.

This trick Student Data Checks – FORLAP Higher Education. Checks Student Data – Data Base of Higher Education (PDPT) of the Directorate General of Higher Education is a national database. PDPT collect data from all universities.

Database of Higher Education provides information ranging from program (Prodi), the profile of Higher Education, lecturer profile and including student profile data.

All data provided are data from reporting submitted by all College each semester.
Checks Student Data

Higher Education Data Base is not only contain profile data Universities, professor or student, but also including the value of data also student in every semester.

The data collected in this PDPT will then be processed and entered into the SIPKD system (Lecturer Career Development Information System). That data will affect the career of a Lecturer.

However, we do not discuss how to login to Higher Education Database – Forlap Dikti to perform Student Data Checks. The goal is to see if our data has been registered in Higher Education Database (PDPT) managed by Dikti.

To enter Forlap Dikti, Higher Education Database, the way is quite easy, follow the following website pages:
1. Search Higher Education Profile Data
2. Search Data Profiles Prodi (Study Program)
3. Search Lecturer Profile Data
4. Search Student Profile Data
5. Search Research Data

Here’s How to Ensure Your Data is Listed on Higher Education. Following the protests of a number of Halu Oleo Kendari University students who claimed not to be registered in Dikti, could cause concern to students and other UHO alumni. Because, if not registered, then maybe you are an alumni or an illegal student.

To find out you have registered in UHO, just open the official internet site of Kemenristek Dikti, Forlap Dikti.go.id.

After opening the official website Forlap Dikti.move.id, you can directly click on the blue menu located on the top right part of the website.

After clicking on it, will appear several commands. You just click search data.

In search of this data, you are again herded to choose, search data about university accreditation, research program and student.

For college students or alumni, to ensure they registered their identity in Dikti, simply click the search for student data.

After clicking on it, you may be prompted to fill in the fields in between, campus origin, name based on whip and columns of code which have been prepared.

Earlier, dozens of students and some UHO alumni staged a protest protesting their name unregistered on Dikti’s recognized website.

Field coordinator M Hazratul Ansar confessed, after he checked his name on the official internet site of Mentianek Dikti, http.forlap. Dikti, his name is not registered at all. In fact, he stated, he was among the students who had been studying at the Division of Anthropology Faculty of Sociable and Political Sciences or FISIP UHO since 2014.

“In Anthropology right now there are 500 more college students. But those enrolled in Dikti only 99 college students, “he stated, Tuesday, January 24, 2017.

This changes the range

5 Best Employee Class Classes in Jakarta. Hallo close friends, meet again with us at informasikampus.com

Website that provides updated information and updates about campus existence, from students, lecturers, responsibilities, sampu hangout students are great fun. Psstt We recognize when there is nyontang writing lho :).

Okay back to the main name, about the lecture list for employee alias employee course in dijakarta.

Any way .. Why do employees need to be cape-cape lectures? Have you got money, what’s the list of lectures again? Ooo For those of you who do not know and still anteng2 wrote function and really cozy without college .. Well we see 10 even more years .. When your new juniors enter, abruptly the position is placed on you .. How does it think? Sakitt Sakitt The discomfort is here (While stroking the chest). Well that’s what Luna feels. Time ga kerasa eh currently 5 years aja thus employees and not sempet university .. Haduhh .. His profession stalled.

If you’ve read, let’s go straight discuss one by one about the classroom staff in Jakarta. What we must discuss with regards to price, area and potential graduates yes :).

University of Indraprasta

Employee Class Plan in Jakarta

Unindra’s Children with the Nature’s Jewelry Pride

Yuk .. We slide into the location of ​​TB simatupang. Behind ANTAM there exists a pretty good campus Okay for the employees to continue their studies. His name is definitely Unindra aka Universitas Indraprasta. The campus was founded by Teachers Association of Indonesia. And is the central campus of PGRI. Although founded by PGRI, this campus ga just there will be education majors you know. For you who wish to enter the technique, right here also right now there are engineering market and engineering informatics. May be tried for you who are in Jakarta

About tuition fees, right here the price of the world’s cheapest training course akherat .. hehehe .. Unique deh .. if the cost of tuition you can check where wrote, definitely right here the cheapest. But if any additional problem .. Hmm .. Somewhat much less so. Because university place for this one employee. Have a total of about 20,000 college students per class. And if you look at the capacity of the space that has not been enough to make the students often lecture trip.

There are passengers in Posyandu, in elementary college, junior high school even pass Exam passengers in kindergarten. Any way, if you believe this campus is enough to come stay and diplomas come. Well You’re Wrong .. This is a lecture series and you must end up being overwhelmed with the same job that nau’dzubillah accumulate this. So .. For those of you who want to go to university and take the employee class with a low end price range (Plus ga objected to the same job) ,, Please try to stop at the campus located in Poltangan – South Jakarta this :).

2. National University
Campus of the National University of Employee Class

College student Unas Sedang Demo in front of the Palace

Well This one is among the oldest universities in Jakarta. Located behind Pasar Minggu- South Jakarta, specifically on Jl. Asem (same deket Jl. Salihara). Unas Campus is somewhat nyempil should you be not really familiar to the same place guaranteed as well. But make no blunder, the area is big enough as well you know.

The campus is located in the south of Jakarta location, have enough majors you can choose relating to your desires or your majors as an employee (meaning in function). In UNAS you can register for college in quite a lot of faculty. There will be faculties of Sociable and Political Sciences, There will be Faculty of Agriculture, there will be Faculty of Economics, Faculty of Languages, Faculty of Engineering and much more.

So .. Surely you examine and ricek first to this campus, before deciding to nyambi class staff on campus where.

3 Universitas Jayabaya
Technical University in Jakarta

Bambang Widjajanto, One of Alumnus of Jayabaya University

Well this is ya, dedengkotnya Technical campus. Campus whose name is taken from among the King’s name on the island of Java is definitely a campus that has managed to give birth to many corporate leaders and community leaders you know. Contact it MS. Kaban (Minister of Forestry) and Egi Sudjana (Table Member) and much more. They are somewhat of a successful example of education in Jayabaya.

Well for you who again nyari course employees to continue college. The good news is, in Jayabaya is available class of staff who really cool. Because you can go to university on weekends. Squirt!

In addition, Tuition charges in Jayabaya also quite affordable, even here nih can be repaid 6 times for each semester. Imagine how easy it is to take a lecture here.

The campus is famous for its engineering faculty provides two campuses. The one in Pulomas is definitely one in east jakarta (Jl. Raya Cimanggis). In the year 2015, the campus Jayabaya has managed to release a thousand graduates who straight accepted the work in the industrial universe. Not just as an ordinary employee, but the survey proves Jayabaya’s education is a lot of the Manager in leading companies. Contact it Sigit Prayitno (now manager at Van Melle) and Bayu Aji (HSE Manager Clariant) a new 2 years of direct pass can be shot. Understand .. right here didikannya okay actually hell (Upss .. Sorry is not a promotion .. Abisnya see close friends in Jayabaya very fast development).

For close friends who work in the company as an employee, Jayabaya is among the best choice to continue your university lho (Luna aja sampe relocated from additional campus here so see the alumni who WOW bgt … Kalo ga consider check Linkedin aja hehe). For those of you who like the world of Engineering such as automotive engineering, Chemical Engineering (Psst Chemical Engineering in Jayabaya The 2nd Greatest After UI lho), Electrical Engineering and Civil Engineering. Believe deh Jayabaya is One of The greatest Campus for the field of engineering mentioned earlier.

In Jayabaya, you also will not see the name Ospek or MOS. Right here the introduction only, though therefore susana familiarity Jayabaya thick actually lho .. And this is what makes Alumnusnya easy to find function hehe (Call the name and Pressure .. Yup you ready to work .. Sstt .. Do not tell anyone yes). Well ..

4. University of Mercu Buana
Employee Course Lecture in Jakarta

Mercubuana University in Meruya

Private campuses this one is one of the campus IT Printers children are fairly amazing at loh. Located in West Jakarta Region citrus gardens. Campus this one, could be an option for friends of workers who want to list class college workers.

In addition to the place and good services, the campus also has a number of programs to support activities not run boring lecture. There is a painting competitions, debates, speeches and more. Therefore for my friends who have been a day of work as an employee and need to distribute hobby or talent. Deh may register right here.

The college was founded by H. This Probosutedjo, originally named Self Dewantara, and over time turned into Mercu Buana University alias UMB. For the comrades who have an interest in the diverse field of faculty, here are also quite a lot of faculty who can get into the buddy you know. There Faculty of Economics and Business, Faculty of Psychology and Faculty of Design of the creative arts. But… If Luna does suggest to my friend informasikampus.com to main in informatics methods, because here are well known for the IT sophistication possessed by college students. How cool is usually that if the employee so the IT whiz because the list at UMB.

5. Pancasila University
Lectures where the best place for workers in the Region jakarta?

Pancasila University in Jakarta is located south

Lecture want ngambil Legislation? UP (Pancasila University) was the mastermind. Yes Pancasila University is one of the best options for friends of employees who want to register a course of workers in the legal field.

Has ranked the top 10 in the field of law, University which is located in the area Srengseng Rice (near Lenteng Court – South Jakarta) is already quite well known everywhere. One of the alumni who was well respected as a Lawyer is usually Mister Harry Ponto. Shush. Pak Harry is now as secretary of the General Council of the Indonesian Advocates Lho .. Steady Kan ..

In addition to the legal department, for you who are interested in the field of pharmacy. The college has its own train station, this is one of the campus with greatest in class pharmacist occupation lho Jakarta (After UI yes).

Merambah Dunia Musik, Prilly Latuconsina Berkolaborasi dengan Penyanyi Ganteng

Sukses dengan sinetron ganteng-ganteng srigala yang tayang di sctv, berita Prilly Latuconsina serta kabar terkini yang berkembang adalah ia mulai merambah dunia musik dengan menggandeng partner duet yang bisa dibilang ganteng. Banyak fans yang justru salah focus dengan partner duetnya tersebut. Berita terkini artis yang satu ini selalu mencuri perhatian para fans dan sukses membuat fans menjadi sangat kepo dengan berbagai berita terbaru seputar aktifitas yang ia lakukan. Prilly yang notabenenya selalu berkutat dengan lelaki ganteng tersebut membuat fans banyak yang iri dengannya. Bagaimana tidak? Selain berparas cantik, Prilly juga merupakan sosok yang bisa dibilang multi talenta. Buktinya selain beradu acting, Prilly mulai merambah ke dunia musik seperti yang akan dilakukannya saat ini.

Dari berita terbaru dan berita artis hari ini seputar foto Prilly Latuconsina terbaru yang ada di akun resmi instagramnya, ia mengupload sebuah foto bersama dengan ardhito Pramono dalam sebuah background sedang berada di studio rekaman. Prilly memberikan caption “apa selanjutnya?” Pada foto yang diunggahnya pada 6 februaru tersebut. kabar terkini dari foto tersebut, Prilly mendapatkan banyak sekali like dan juga komentar, setidaknya kurang lebih 170.000 orang yang like postingan film tersebut dan 900 orang yang memberikan komentar. Komentar yang ada pada postingan foto tersebut pun sangat beragam, ada yang kepo, ada yang menunggu kolaborasi duet mereka, dan tak lekang pula dengan berbagai hujatan para anti fans dari selebritis yang berparas cantik ini.

Menurut berita terkini dan gossip terkini, Awal perjumpaan Prilly dengan Ardhito dipertemukan pada saat mereka berdua sama-sama menghadiri web TV Asia di Korea. Prilly mengaku memiliki sense yang sama dan nyambung ketika mereka membicarakan soal musik. Dari pertemuan itulah yang menjadikan mereka memutuskan untuk berkolaborasi dalam, sebuah duet musik. Alih-alih promosi, Prilly menggoda banyak fansnya dengan mengupload foto kebersmaan mereka berdua. Anyak yang baper dan banyak juga yang menantikan hasil dari kolaborasi mereka berdua. Belum ada gossip terbaru dan berita artis hari ini seputar perkembangan duetnya samai saat ini, semoga kolaborasi mereka bisa berjalan dengan lancar dan bisa memberikan hasil yang terbaik untuk para fans.

Nagita Slavina Santai Walau Dibandingkan Dengan Bunda Maia

Selebriti muda yang menjadi berita artis hari ini adalah Nagita Slavina. Berita selebriti tentang Nagita Slavina bukan soal gosip terkini isu perselingkuhan suaminya Raffi Ahmad, namun berita artis terkini akan membahas tentang dirinya yang dibandingkan dengan Bunda Maia. Anda yang sedang bosan membaca gosip perceraian atau gosip terbaru tentang pertengkaran artis, di sinilah tempatnya. Berita terkini artis kali ini bisa akan memberikan tanggapan netizen soal penampilan artis terkenal. Seperti apa berita hari ini dari Nagita Slavina? Ikuti terus artikel berikut ini.

Berita Nagita Slavina yang beredar kali ini berasal dari sindiran netizen. Sindiran yang hangat menjadi berita terbaru adalah soal dirinya yang dibandingkan dengan Nagita Slavina. Bagaimanakah ceritanya? Bagi yang anda belum tahu, belum lama ini Nagita Slavina dan Bunda Maia Estianty sama sama menjadi bintang tamu acara talkshow di salah satu stasiun televisi. Yang menjadi persoalan, bukan karena mereka yang bersanding bersama. Selama ini, tidak ada permasalahan antara Nagita Slavina, Raffi Ahmad, dan Bunda Maia. Namun, netizen tidak tahan untuk berkomentar soal tubuh mereka yang sangat kontras. Bahkan, tidak hanya mereka berdua yang ada di acara tersebut. Sarwenda yang juga menjadi bintang tamu di sana pun ikut menjadi pembanding tubuh Nagita Slavina.

Netizen yang membandingkan tubuh dari ketiga artis di acara talkshow tersebut memang sangat wajar. Pasalnya, tubuh dari Nagita Slavina memang sangat montok jika dibandingkan dengan Bunda Maia dan Sarwendah yang memiliki tubuh ramping. Banyak sakali netizen yang membuat komentar pedas dan menyindir Nagita Slavina. Hal ini disebabkan karena ketiga sama sama seorang artis dan seorang ibu, namun tubuh mereka berbeda. Nagita Slavina disindir tidak menjaga berat badannya dan akhirnya tidak memiliki tubuh ramping. Yang paling mencolok memanglah perbandingan dengan Bunda Maia. Di usianya yang sudah tidak muda lagi, Bunda Maia masih terlihat sangat cantik dan ramping. Padahal, dia sudah memiliki 3 orang anak. Sindiran perbandingan proporsional tubuh ini tidak ditanggapi oleh Nagita Slavina. Hanya saja, banyak fans yang membelanya di kolom komentar.

Makna Mendalam Dibalik Lagu-lagu Ciptaan Iwan Fals

Seniman punya cara yang berbeda dalam menyampaikan pendapatnya. Bisa melalui tulisan, gambar dan lainnya yang dituangkan dalam bentuk karya. Hal inilah yang hampir sama dengan seorang musisi. Seperti yang diketahui banyak orang bahwa selebritistidak lain merupakan seorang seniman yang menggambarkanidenya dalamsebuah karya. Kabar terbaru adasatu musisi legendaris yang terkemuka di Indonesia namanya Iwan Fals. Jika mengenalmusisi yang satu ini, melalui karya bisa dilihat sendiri apa yang coba disampaikannya. Tidak ada musisi atau bahkan artis terkini yang bisa mengalahkan popularitas dari Iwan Fals.

Tidak diragukan lagi bahwa memang Iwan Fals sosok yang sulit tergantikan di kancah musik tanah air. Berita terkini mengatakan ratusan karyanya selalu didengarkan seluruh masyarakat dari lintas generasi. Sebenarnya apa yang membuat lagu-lagunya sangat digemari oleh berbagai kalangan masyarakat Indonesia? Pertanyaan ini memang menjadi tanda tanya besar. Tetapi jawaban sederhana bisa ditemukan dengan mudah. Kabar berita hari ini artis menyebutkan,Lagu Iwan Fals banyak yang memberikan gambaran terhadap konteks sosial yang ada di dalam kehidupan.

Mayoritas lagu yang diciptakan adalah gambaran kota Jakarta saat itu. Dari tahun 1970-an bahkan sampai sekarang lagunya masih sangat relevan. Secara tidak langsung lagunya bisa menunjukan bagaimana kritik terhadap perilaku kelompok. Kabar selebritis melihat, kritiknyatertuang seperti di lagu Wakil Rakyat atau Tante Lisa. Selain itu, lagu kepedulian terhadap masyarakat juga ditunjukan melalui lagi Etiopia. Kumpulan lagu Iwan Falstak kalah dengan artis terkini.

memang mayoritas menunjukan sebuah potret seri kehidupan baik secara sosial ataupun budaya dalam kehidupan manusia. Kabarterkinimenunjukan bahwa hampir seluruh lagu yang diciptakannya didominasi oleh teman-tema yang semacam itu. Berbagai info artisini sangat ditunggu penggemar. Kesederhanaan dan kharisma yang terpancar dalam dirinya menjadikannya selalu ditunggu dan banyak dicintai oleh para penggemarnya. Banyak cara yang bisa menjadi pilihan untuk membela orang yang tertindas. Seputar artis ini diharapkanbisa memberikan inspirasi bagi seluruh masyarakat dan para pendengar Iwan Fals.

Ahmad Dhani Ungkap Dirinya Selalu Tebarkan Kebencian

Berita Ahmad Dhani hampir selalu mengenai perkataan atau perbuatannya yang terbilang kontroversial. Kali ini, Ahmad Dhani kembali mengatakan sesuatu yang menjadi bahan perbincangan publik. Gosip seputar dirinya tak lepas dari pernyataan frontal yang dibuatnya, mulai dari di hadapan awak media hingga di media sosial pribadinya. Berita terkini Dhani bahkan tak takut untuk menyatakan kebencian pada berbagai pihak, salah satunya ialah Gubernur DKI Jakarta nonaktif, Ahok. Berita hari ini mantan suami dari Maia Estianty itu juga sempat dilaporkan ke pihak kepolisian dikarenakan perilakunya dianggap meresahkan masyarakat. Namun Dhani sendiri terbilang santai dalam menanggapi adanya berbagai laporan tersebut.

Bahkan, menurut gosip hari ini, Dhani terkesan bangga akan apa yang dilakukannya. Ia bahkan mengakui bahwa dirinya selalu menebar kebencian. Dikatakan Dhani dalam berita artis terkini Ahmad Dhani, dirinya hampir selalu menebar kebencian pada pencuri, pemerkosa hingga penista agama. Menurut berita terkini artis, pernyataannya tersebut lagi-lagi mengarah pada kasus dugaan penistaan agama yang dilakukan oleh Gubernur DKI Jakarta nonaktif, Ahok. Dhani juga mengaku tidak takut atau gentar dengan adanya laporan-laporan yang dilayangkan padanya. Menurut berita terbaru, sekali lagi ia mengatakan bahwa dirinya membenci penista agama, pencuri hingga penculik anak. Ia juga kerap menebarkan kebenciannya lewat akun media sosial Twitter pribadi miliknya.

Lebih lanjut dalam gosip artis terbaru, suami Mulan Jameela ini juga tidak takut apabila ada orang yan kembali melaporkannya ke polisi. Ia mengaku tidak apa-apa karena sudah sering dilaporkan. Sebelum membuat pernyataan kontroversial ini, Dhani disorot terkait hutang pribadinya pada pedagang barang antik yang ada di Pasar Cikapundung, Bandung. Menurut gosip artis hari ini, Dhani belum melunasi transaksi barang antik pada salah satu pedagang yang ada di sana. Menanggapi berita artis ini pun, Dhani tampak santai. Ia hanya berkomentar singkat bahwa dirinya sudah tidak lagi memberikan tanggapannya atas berita-berita yang tidak ada kaitannya dengan politik. Pentolan grup Dewa 19 ini memang tengah menghabiskan sebagian besar waktunya untuk mendukung pasangan cagub dan cawagub DKI Anies-Sandi.

Pose Dua Foto, Suka Gaya Menantang Atau Gaya Gokil Ariel Tatum?

Siapa yang tak kenal dengan wanita cantik yang sudah banyak bermain di layar kaca serta bioskop Indonesia, Ariel Tatum? Tak hanya berita terkini artis Ariel Tatum yang memiliki bakat acting dan sering gonta ganti pacar, tetapi juga banyak berita artis terkini dari wanita cantik kelahiran 8 November 1996 ini yang mencuat banyak komentar dari masyarakat Indonesia, terutama dalam hal penampilan. Di ketahui Ariel sendiri kerap berpose seksi dalam setiap foto yang di unggahnya melalui media Instagram.

Tak hanya itu saja, ada juga beberapa gossip terbaru yang mengatakan bahwa Ariel melakukan oplas yang membuatnya menjadi tampak begitu berbeda dari yang dulu dan semakin berani. Gosip Terbaru Ariel Tatum ini juga mengatakan bahwa ia telah melakukan pemotretan tanpa busana pada suatu majalah. Bahkan berita selebritis wanita berusia 20 tahun ini juga tampak tak canggung ketika harus berpose seksi pada sebuah pemotretan yang di lakukannya, dan menurut gosip artis hari ini yang beredar Ariel tampak begitu percaya diri dalam melakukan setiap pemotretan meskipun hanya berbalut bikini.

Itu sebabnya Berita Ariel Tatum yang terbaru selalu menjadi sorotan media massa serta masyarakat Indonesia yang ingin mengetahui berita terbaru dari artis seksi tersebut baik dari kehidupannya serta penampilannya. Seperti yang kita ketahui bahwa Ariel sering menggunakan make up yang tebal dan selalu berpakaian seksi yang membuatnya lebih dewasa dari pada umur yang sebenarnya. Dan hal ini menuai banyak gossip dan komentar akan penampilan artis kelahiran Jakarta ini.

Berita terkini mengabarkan bahwa Ariel baru-baru ini menampilkan dua pose berbeda yang di unggah dalam akun Instagramnya. Dalam unggahannya tersebut menampilkan dua foto dengan gaya seksi dan gokil. Melihat berita hari ini yang di unggah oleh Ariel Tatum tersebut tak pelak banyak netizen yang berkomentar bahwa Ariel sama cantiknya dan tidak ada bedanya di antara kedua foto tersebut. Ada juga netizen yang mengatakan bahwa Ariel tampak sangat dewasa dan masih belum pantas berpenampilan seperti itu.

Scroll to top